Як вибрати якісну сковорідку під різні потреби
Сковорідка - це те, без чого точно не можна уявити жодну сучасну кухню. Посмажити млинці або панкейки, приготувати котлети, відбивні або омлет. Все це неможливе без звичайної сковорідки. Їхній вибір вражає асортиментом. Виробники пропонують варіанти різного діаметру, глибини, для вузького спрямування та універсальні, а ще з різних матеріалів. Всі вони мають як переваги, так і можливо недоліки. Звичайно, від багатьох параметрів і характеристик залежить не тільки довговічність виробу, але його ціна. Так, які бувають сковорідки, і як вибрати з них найкращу? Розповідаємо.
Сковорідки бувають кількох різновидів
Купити сковорідку можна як універсальну для приготування більшості страв, так і вузького призначення, наприклад, тільки для млинців. Сьогодні популярні такі моделі:
- Сковорідка гриль. Вона відрізняється ребристою поверхнею і переважно має прямокутну форму. Приготовлені на ній продукти матимуть сліди у вигляді смужок, як зі справжнього гриля.
- Вок. Купити сковорідку такого типу варто прихильникам азійської кухні. Головна її особливість – це форма: вузьке дно та високі стінки. Готуючи страви, їх потрібно постійно помішувати та підкидати вгору.
- Сковорідка для млинців. Відрізняється різним діаметром та невисокими стінками. Також підходить для приготування омлету або, наприклад, дерунів.
- Сковорідка сотейник. Вона нагадує невелику каструлю та має дві ручки. Підходить не тільки для смаження, але і для тушкування та багатьох інших способів приготування їжі.
- Універсальна для смаження. Це типова модель середньої глибини з довгою ручкою, в якій можна готувати більшість домашніх звичних страв. Може мати антипригарне покриття, яке дозволить економити олію або готувати й зовсім без неї.
Є й інші види сковорідок, наприклад фліп, таджин та інші, але вони не надто часто зустрічаються на домашній кухні.
За якими критеріями вибирається сковорідка?
Щоб купити хорошу сковорідку, потрібно при виборі врахувати різні критерії. Серед найважливішого виділимо: матеріали, наявність або відсутність антипригарного покриття та сумісність з окремими типами варильних поверхонь. Пропонуємо коротко розглянути кожен критерій.
- матеріали. Серед найбільш популярних: алюміній, чавун та нержавіюча сталь. Кожен варіант має свої нюанси. Алюміній найдешевший, але не має антипригарних властивостей. Чавун рівномірно нагрівається і довго зберігає тепло. Нержавіюча сталь безпечна, довговічна, але вразлива до перегріву, тому її не варто забувати на плиті;
- антипригарне покриття. Прекрасно, якщо воно є, але враховуйте кількість шарів (їх буває від 2 до 7). Чим більше, тим краще. Також пропорційно підвищується вартість виробу;
- сумісність із різними плитами. Для газової плити підходять майже всі сковорідки, для електричної краще вибирати вироби з товстим дном. Для індукційної підійде чавун, нержавійка або сталь, тому що ці матеріали мають магнітні властивості.
Вок сковорідка, купити яку можна у нас дозволяє готувати їжу в духовці. Так само й сковорідки гриль.
Замовити якісні сковорідки можна у магазині Zwilling
Шукаєте якісну сковорідку чи повноцінний набір, де всі моделі матимуть різний діаметр? У нашому інтернет-магазині є широкий вибір продукції від німецького бренду, який має відмінну репутацію та відгуки.
На сайті можна почитати короткий опис кожного виробу, і оформити замовлення в кілька кліків або зателефонувавши за вказаним номером. Пропонуємо доставку товарів у Київ, Львів, Івано-Франківськ, Ужгород, Вінницю, Хмельницький та інші міста України.