Японські кухонні ножі високої якості
Японські ножі – визнані найкращими у світі за показниками ергономічності, ефективності та надійності. У них поєднуються новітні технології та якісні матеріали зі старовинними традиціями виготовлення. Завдяки цьому дані вироби відрізняються довговічністю та неймовірною гостротою. Про їхні переваги та сфери застосування пропонуємо поговорити більш детально.
Професійні японські ножі – основні переваги
Це кухонне приладдя виготовляється за старовинними технологіями з Країни сонця, що сходить. Секрети передаються новим поколінням і тримаються в таємниці. Переваги, що відрізняють японські кухонні ножі від європейських виробів, полягають у наступному:
- тверде лезо;
- унікальна виробнича розробка;
- тонкий кут заточування.
Серед інших особливостей:
- Вироби виготовлені з високоміцної вуглецевої сталі, вкритої кількома шарами з м'якшого та пластичного матеріалу. Завдяки цьому ніж відрізняється чудовими ріжучими якостями та довговічністю.
- Кут заточування кухонного приладдя – 15-20 градусів. Внаслідок цього лезо максимально гостре. Для страв японської кухні тільки такий варіант ножа підходить.
- Заточення японських інструментів проводиться тільки з одного боку - це ще одна особливість товарів.
Професійні ковані ножі виготовляються з цільнолистового металу, що проходить обробку під впливом високих температур. Завдяки цьому ріжучі вироби відрізняються високою ефективністю та продуктивністю. Вартість таких товарів, вища за середню, зате повністю виправдана чудовою якістю. У складі сталі, що використовується для виробництва клинків, присутні легуючі домішки, такі як молібден та ванадій. Ці елементи роблять лезо ножа стійким до впливу агресивного середовища та механічних факторів.
Для чого використовуються гострі японські ножі
Ніж кухонний японський - багатофункціональний. Досвідчені кулінари виділяють близько двох десятків різновидів інструментів. Вони відрізняються розмірами рукоятки, формою, шириною та товщиною леза. При виборі важливо враховувати, що кожен ніж має свою сферу застосування. Представляємо огляд найпопулярніших варіантів:
- сантоку - універсальний виріб для нарізання будь-яких продуктів;
- шеф-ніж – для нарізки, рубки та подрібнення;
- деба - важкий і широкий - призначений для розбирання риби;
- онагиба - використовується для обробки морепродуктів, зовні схожий на тонкий і вузький клинок;
- накір - має прямокутне лезо, за допомогою якого зручно різати зелень і овочі;
- обвалочний – інструмент, що використовується для відокремлення м'яса від кістки;
- для хліба – на ріжучій кромці є зазубрини, які здатні ідеально нарізати свіжу випічку;
- для стейку - бере участь у процесі розрізання приготовленої страви;
- топірець - потужний інструмент для рубання та різання м'яса.
Перераховані японські кухонні ножі – лише невелика частина величезної різноманітності. Якщо дотримуватися порад східних кулінарів, то заточувати інструмент потрібно щодня. Це забезпечує вражаючу тонкість та швидкість нарізки.
Замовити ножі японські можна у нашому інтернет-магазині
У магазині Цвілінг можна купити кухонне приладдя найвищої якості, що виправдовує ціну. Актуальна вартість вказана під кожним із виробів. Товари з асортименту - практичні, надійні та функціональні. Оформити замовлення можна на сайті або за телефоном, вказаному в контактах. Якщо потрібна допомога з вибором, досвідчені онлайн-консультант із задоволенням відповість на всі запитання. Купити японські ножі можна з доставкою у Київ, Львів, Івано-Франківськ, Ужгород, Вінницю, Хмельницький та інші міста України.