Якісні каструлі: види та критерії вибору
Мабуть, посуд для готування, що відрізняється найбільшим асортиментом – це каструлі. Важко переоцінити корисність цього начиння на кухні. А у брендів на кшталт Zwilling каструлі – це не тільки звичні для нас ємності з кришкою та ручками, а й багатофункціональні пристрої. У каструль тисяча способів застосування - від варіння яєць або сосисок до приготування перших складних страв і соусів. Зрештою, у них можна легко зберігати готову їжу. Для різних цілей існують різні типи каструль.
Які є у Zwilling каструлі: критерії вибору
Спочатку розглянемо, якими взагалі бувають каструлі. Їх можна оцінювати за кількома параметрами:
- Матеріал. Каструлі виготовляють із нержавіючої сталі, чавуну, кераміки або алюмінію. Кожен матеріал має свої переваги. Чавун чудово тримає тепло і підходить для тривалого приготування. Алюміній легкий та недорогий, кераміка рівномірно розподіляє тепло, а сталь міцна та довговічна.
- Об'єм та розмір. Залежить від того, скільки їжі готується. Висота каструлі має значення, якщо ви готуєте, скажімо, кукурудзу чи спагетті. Ширина – якщо потрібно швидко та рівномірно прогріти їжу. В окремих випадках дно каструлі можна використовувати для смаження або пасерування.
- Сумісність із варильними поверхнями. На жаль, не всі каструлі універсальні у цьому плані. Кераміку не можна використати на індукційній плиті. А сталеві та алюмінієві каструлі повинні мати спеціальний феромагнітний шар усередині дна. Якщо хочете купити професійні каструлі, зверніть на це увагу.
- Покриття. Це може бути тефлон, кераміка, мармур чи емаль. Усі мають свої особливості. Наприклад, кераміка тримає тепло, але тріскається від різкого перепаду температури. Найуніверсальніший варіант – антипригарне покриття.
Німецький бренд, піклується про довговічність та практичність своїх виробів. Тому каструлі Zwilling – здебільшого з нержавіючої сталі та алюмінію, з антипригарним багатошаровим дном. Якщо вирішите купити набір каструль Цвілінг – отримаєте по-справжньому міцний посуд на всі випадки життя.
Які бувають типи каструль?
Якщо каструлі професійні, їхня форма безпосередньо пов'язана з призначенням. Розглянемо найпоширеніші з них:
- ківш - невелика каструля з довгою ручкою - призначена для варіння яєць, швидкого розігріву їжі та соусів;
- стандартна каструля – універсальний виріб, об'ємом у середньому близько 3 літрів, підходить для варіння супів та тушкування різних страв;
- пароварка - досить велика каструля, кришка якої має щільно закриватися. Забезпечена вставкою – перфорованим піддоном-вкладишем, де під впливом пари готуються продукти;
- сотейник - широка каструля з товстим дном, іноді з довгою ручкою. Ідеально підходить для рівномірного тушкування, пасерування овочів або томління м'яса.
Є також незвичайні каструлі та цілі комплекти для особливих цілей. Наприклад, коптильня, або смокер - посуд для копчення продуктів з піддоном для тріски, що димиться. Є професійна каструля для мідій з округленими стінками й опуклою кришкою. У нас можна купити навіть ростер або жаровню – ємність довгастої форми з кришкою та вкладишами-решітками.
Купити каструлі Zwilling можна у нашому інтернет-магазині
Обзавестися чудовим німецьким посудом для готування можна у нашому магазині. Каструлі Zwilling можна купити в кілька кліків, оформивши замовлення на сайті. Вартість уточнювати не доведеться: все вказано. Ціна каструль варіюється в залежності від виду, але відмінну якість та швидку доставку ми вам гарантуємо.
Замовити товари можна у Львів, Київ, Івано-Франківськ, Ужгород, Вінницю, Хмельницький та інші міста України.