Професійний посуд: як вибрати і який буває?
Вишуканий інтер'єр ресторану, вдала реклама - все це не залучатиме клієнтів довго, якщо їжа в ньому не смачна. Будь-який заклад починається з кухні. Щоб кухарям було комфортно працювати, а страви виходили смачними, кухню потрібно правильно облаштувати. Кухонна техніка, обладнання та різноманітне начиння – все це має значення. Правильно підібраний посуд для професійної кухні це дуже важливо. До нього є низка вимог, він має відповідати декільком важливим параметрам. Крім того, посуд представлений у широкому асортименті. Як обрати? Розповідаємо.
Посуд для професійної кухні: асортимент
Професійний кухонний посуд ділиться на три основні групи:
- Кухонний (для кухарів).
- Сервірувальний (для гостей закладу).
- Для зберігання продуктів (різноманітні контейнери).
Ми приділимо увагу саме першому пункту. Цей кухонний інвентар призначений для кулінарії. Сюди включають:
- Каструлі. Вони обов'язково повинні бути в кількох примірниках, різного об’єму та форми.
- Пательні. Ще один базовий кухонний інструмент, без якого не обійдеться жоден кухар.
- Деко. Для гриля та запікання, обов'язково з ручками й теж у кількох примірниках (з різною висотою бортиків). Деякі моделі оснащені спеціальною решіткою, де зручно запікати овочі або будь-які інші продукти.
- Форми для запікання, набори мисок різного розміру для змішування, соусники та сотейники.
- Смокери. Це коптильні набори, що візуально нагадують каструлю, але насправді призначені для копчення риби або м'яса.
- Роздатковий інвентар: лопатки, молотки для м'яса, черпаки, щипці та інші подібні інструменти.
А ще набори для фондю, тажини, ростери для курки: професійний кухарський посуд – це безліч найменувань, перелік яких може доповнюватись залежно від масштабності закладу, його специфіки та кухні.
Як вибирати професійний кухонний інвентар?
Якісний спеціальний посуд повинен відповідати низці критеріїв: бути довговічним, надійним, комфортним у роботі, безпечним і так далі. Вибирати його потрібно за такими критеріями:
- матеріали. Це, мабуть, найголовніший пункт. У цій категорії фігурують нержавіюча сталь, чавун та кераміка. Пластик зовсім не рекомендуємо розглядати;
- меню. Професійний посуд для кухарів вибирається, відштовхуючись від меню. Якщо в ньому є плов, м'ясне рагу, булгур із сухофруктами та інші схожі страви, тоді не обійтися без якісного тажину. Якщо заклад спеціалізується на копчених стравах, тоді не завадить компактна жаровня;
- антипригарне покриття. Цей пункт є обов'язковим та доречним не лише на професійній кухні, а й на домашній;
- зручність використання. Ергономічні та безпечні ручки, легкий та простий догляд, стійкість до подряпин тощо;
- бренд. Краще віддати перевагу перевіреним виробникам, як Zwilling. Такий посуд – це довгострокова інвестиція в бізнес, яка однозначно себе окупить.
Велике значення має вид продукції. Прекрасно, якщо на кухні все гармоніює між собою та виконано в одному стилі та кольорі.
Купити професійний посуд для кухні можна у нашому інтернет-магазині
Замовити якісний інвентар для приготування різноманітних страв можна на нашому сайті. За допомогою фільтрів вибирайте потрібний тип товару. Біля кожної позиції вказано актуальну вартість та короткий опис. Для тих, хто хоче купити якісну брендову продукцію за демократичною ціною, рекомендуємо відвідати розділ "Акції". Оформити замовлення можна безпосередньо на сайті або в телефонному режимі. Доставка можлива у Київ, Львів, Івано-Франківськ, Ужгород, Вінницю, Хмельницький та інші міста України.