Професійні тостери: види та критерії вибору
Тостери – досить популярний тип кухонної техніки. Це вже давно не обладнання, яке можна побачити десь в американських фільмах. Українські сім'ї теж люблять смакувати на сніданок смачні, гарячі та хрумкі скибочки хліба з джемом, нутелою або просто вершковим маслом. Щобільше, тостери Zwilling – це невід'ємний елемент будь-якої професійної кухні. Дуже багато сучасних кафе роблять ставку саме на сніданки. А куди ж тут без тостів. Як вибрати пристрій та яким параметрам повинен відповідати професійний девайс? Розповідаємо.
Професійний тостер буває кількох видів
Перш ніж купити професійний тостер, слід поцікавитися, як мінімум головними параметрами й відмінностями цього виду техніки. Тостери бувають:
- Вертикальні. Найбільш поширені, підходять як для використання вдома, так і на професійних кухнях. Розрізняються між собою за кількістю відділень для завантаження хліба та їхньої місткості. Продуктивність такого тостера приблизно 50-60 грінок на годину.
- Горизонтальні. Вони теж підходять як для дому, так і для ресторану, проте займають більше місця та мають більшу потужність. Це досить громіздкий девайс, що візуально нагадує за формою мікрохвильову піч. Хліб або інші хлібобулочні вироби фіксують спеціальними тримачами та рівномірно обсмажуються з обох боків. Продуктивність – близько 150 тостів на годину.
- Конвеєрні. Згадуємо їх виключно для того, щоб було розуміння того, що такі моделі існують. Щоправда, вони підходять для великих цехів і підприємств, де тости чи схожі продукти виготовляють нон-стоп і великими партіями.
Переважно всі професійні моделі автоматичні, але якщо ви купуєте девайс для дому, то на вибір можуть бути й інші варіанти, а саме:
- Механічні. Найпростіші і, до того ж вимагають максимального залучення з боку кухаря. Тости потрібно перекидати, контролювати рівень їхнього обсмажування тощо.
- Напівавтоматичні. Це вже зручніший девайс, адже він вимикається самостійно. Однак тости потрібно перевертати вручну.
- Автоматичні. Найпопулярніші, з багатьма функціями, саме таким, до речі, є тостер Цвілінг. Коли скибочки готові, пристрій вимикається і тости вистрибують.
Якщо підсумувати цей розділ, кращі відгуки мають автоматичні вертикальні моделі. Вони найкомфортніші у використанні, принаймні вдома або на невеликих професійних кухнях.
Як вибрати професійний тостер: основні критерії
Є й низка інших характеристик, на які варто звернути увагу, перш ніж професійний тостер купити:
- потужність. Вона може змінюватись від 0,3 кВт і до 1,5 кВт. Все, що понад 1 кВт підходить для професійних кухонь;
- матеріали. Метал чи пластик? Вибір очевидний. Метал більш довговічний, надійний та має більше плюсів. Металева поверхня стійка до подряпин. Але вартість пластику набагато нижча;
- кількість відділень. Тут все залежить від того, якою за обсягом має бути одна порція готових тостів;
- додаткові функції. М'яке підняття скибочок, сигнал оповіщення про те, що тости готові, ручка зі спеціальним покриттям, що не нагрівається, відсік для зберігання шнура і багато іншого.
Якщо правильно розрахувати свої потреби, то вибір якісного тостера не складе жодних труднощів.
Замовити тостери Zwilling можна у нашому інтернет-магазині
Купити тостер Zwilling можна на сайті нашого магазину. Ми є офіційними представниками німецького бренду в Україні, тому вся продукція виключно оригінальна. Про особливості та ціну тієї чи іншої моделі можна прочитати в короткому описі на сторінці товару. Можливо замовити доставку в Київ, Івано-Франківськ, Ужгород, Вінницю, Хмельницький, Львів та інші міста.